Μικρές Εκδρομές από το Κατάκολο προς την Αρχαία Ολυμπία

Συνδυάστε την κρουαζιέρα σας με μια σύντομη επίσκεψη στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων Ολυμπία.
Οι εκδρομές μας από το λιμάνι του Κατακόλου προς την Ολυμπία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επίσκεψη στο διάσημο αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ολυμπίας. γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής και βόλτα στην αγορά της Ολυμπίας.

Τα προσφερόμενα πακέτα εκδρομών είναι τα παρακάτω:

Ολυμπία & Αρχαιολογικό Μουσείο

Περιγραφή

Μια κλασική, άκρως εντυπωσιακή διαδρομή που οδηγεί μέσα από τα ερείπια της αρχαίας Ολυμπίας, σε ένα ορεινό τοπίο στους πρόποδες του Κρόνιου λόφου. Οι ανασκαφές που άρχισαν το 1875 από τους Γερμανούς και οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, έφεραν στο φως τον ιερό χώρο, εντός του οποίου βρίσκεται ένα επιβλητικό σύνολο μνημείων, μεταξύ των οποίων οι Ναοί του Δία και της Ήρας, το Γυμνάσιο και το Στάδιο. Επίσης θα επισκεφθείτε το μουσείο όπου εκτίθεται το διάσημο άγαλμα "Ερμής" του Πραξιτέλη.

Διάρκεια: 4 ώρες περίπου

Προσοχή:
Η περιήγηση του αρχαιολογικού χώρου γίνεται με τα πόδια (διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου), συνιστούμε να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια. Λόγω εργασιών στο κεντρικό χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου, τα λεωφορεία σταθμεύουν, κατά την επίσκεψη της Ολυμπίας, σε απόσταση 400 μέτρων από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου (περίπου 5 λεπτά περπάτημα)

Σουβενίρ από την Αρχαία Ολυμπία

Περιγραφή

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να συγκεντρώσει κανείς σε μια τέλεια αλχημεία την προέλευση της ιστορίας, την ηθική του αθλητισμού κατά την γέννησή του, τον αρχαίο πολιτισμό, τους κλασσικούς μύθους και τον σύγχρονο κόσμο;

Η εκδρομή μας θα σας προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσετε όλα τα παραπάνω σε ένα μόνο μέρος: την Ολυμπία: ένας έμπειρος ξεναγός θα σας ξεναγήσει στην Αρχαία Ολυμπία, σε ένα σύμπλεγμα ναών, οικίες αθλητών και ιερέων και δημόσια κτίρια.

Η Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται στην κοιλάδα κατά μήκος του Αλφειού ποταμού, στη ΒΔ Πελοπόννησο, και φιλοξενούσε κάθε τέσσερα χρόνια, προς τιμή του Δία το απόλυτο αθλητικό γεγονός, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εδώ, για πρώτη φορά το 776 π.Χ. συντάχθηκε ένα κατάλογος νικητών, πιθανότατα να ήταν τα αποτελέσματα των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στην ιστορία.

Ανάμεσα στα ερείπια των αρχαίων ναών, κατά μήκος των πέτρινων δρόμων, θα «περάσουμε» στο παρελθόν, ζώντας την ίδια τεταμένη και χαρούμενη ατμόσφαιρα, στην οποία για πέντε ημέρες πριν πολύ καιρό, οι αθλητές συναγωνίζονταν στις διάφορες ειδικότητες: πάλη, ιπποδρομίες, πένταθλο και παγκράτιο.

Θα μάθετε μικρά μυστικά σχετικά με το διαγωνισμό όπου επιτρεπόταν μόνον Έλληνες άνδρες αθλητές. Θα ανακαλύψετε ανέκδοτα για τις γυναίκες και τους σκλάβους που εξορίζονταν από την πόλη, από τους ναούς και τα πεζούλια, και τιμωρούταν με ένα φρικτό θάνατο, ρίψης από ένα κοντινό βράχο.

Θα σταματήσουμε σε αρχαίες πλατείες, τόπο συνάντησης και συναλλαγής εμπόρων και πολιτών.

Στο τέλος της ξενάγησης, μπορούμε θα εξερευνήσουμε τους δρόμους της σύγχρονης πόλης της Ολυμπίας για να επανέλθουμε στην πραγματικότητα από τη μαγεία του παρελθόντος.

Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα δυνατό ελληνικό καφέ, ένα μικρό ποτήρι ούζο ή να αγοράσετε αναμνηστικά για να θυμάστε, επιστρέφοντας σπίτι, ένα κομμάτι της ιστορίας, όπου πρωταγωνιστήσατε έντονα συναισθηματικά για μερικές ώρες.

Διάρκεια: 4 ώρες περίπου

Προσοχή:
Η περιήγηση του αρχαιολογικού χώρου γίνεται με τα πόδια (διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου), συνιστούμε να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια. Λόγω εργασιών στο κεντρικό χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου, τα λεωφορεία σταθμεύουν, κατά την επίσκεψη της Ολυμπίας, σε απόσταση 400 μέτρων από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου (περίπου 5 λεπτά περπάτημα).

Περιγραφή

Αφήνοντας το λιμάνι του Κατακόλου, και μετά από μισή ώρα ταξιδιού μέσω ενός υπέροχου τοπίου, θα καταλήξουμε στο θαυμαστό κόλπο της Σκαφιδιάς. Σε αυτό το πολυτελές θέρετρο θα βρείτε αμμώδεις παραλίες, με πρόσβαση σε ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντους. Θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να χαλαρώσετε, να κάνετε το μπάνιο σας κάτω από τον ήλιο πίνοντας ένα δροσερό ποτό.

Διάρκεια: 3 ώρες και 30 λεπτά περίπου

Προσοχή:
Η εκδρομή δεν έχει ξεναγό. Ένας ντόπιος συνεργάτης θα σας βοηθήσει στην παραλία. Κάντε την κράτησή σας σύντομα γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες. Στην τιμή περιλαμβάνονται ξαπλώστρα, ομπρέλα και ένα μη αλκοολούχο ποτό. Παιδιά κάτω των 14 χρόνων θα πρέπει να μοιραστούν την ξαπλώστρα με έναν γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Αυτή η εκδρομή δεν συνιστάται για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Μην ξεχάσετε το μαγιό σας, την πετσέτα θαλάσσης και το αντηλιακό σας. Λόγω ισχυρών ρευμάτων, συνιστάται οι συμμετέχοντες στην εκδρομή να είναι καλοί κολυμβητές.

Περιγραφή

Αφήνοντας το λιμάνι του Κατακόλου, θα ταξιδέψουμε κατά μήκος της παραλίας της Κουρούτας για περίπου 40 λεπτά. Με την άφιξή μας στην Κουρούτα, σας χωρίζουν από την αμμώδης παραλία λίγα μόνο βήματα, όπου θα έχετε στη διάθεσή σας ξαπλώστρες, ομπρέλες, καμπίνες για να αλλάξετε και ντουζιέρες. Ξεκουραστείτε, κολυμπήστε στα καθαρά νερά, απολαύστε τον ήλιο η δροσιστείτε με ένα ποτό πριν γυρίσετε στο καράβι σας.

Διάρκεια: 4 ώρες περίπου

Προσοχή:
Οι θέσεις είναι περιορισμένες για αυτό κάντε την κράτησή σας νωρίς. Ξαπλώστρες, ομπρέλες, ένα αναψυκτικό και ένα μπουκάλι νερού 0,5 lt περιλαμβάνονται στην τιμή. Παιδιά κάτω των 14 χρόνων θα πρέπει να μοιραστούν την ξαπλώστρα με έναν γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Μπάνια είναι διαθέσιμα στο κατάστημα απέναντι. Αυτή η εκδρομή δεν συνιστάται για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Λόγω ισχυρών ρευμάτων, συνιστάται οι συμμετέχοντες στην εκδρομή να είναι καλοί κολυμβητές. Ένας ντόπιος συνεργάτης θα σας βοηθήσει στην παραλία.

Περιγραφή

Το Κατάκολο είναι η πύλη σας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη συναρπαστική τους ιστορία, η οποία διαπνέεται τόσο από αρχαίο μυστικισμό όσο και από σύγχρονα χαρακτηριστικά. Ο χώρος της Ολυμπίας, βυθισμένος στο τοπίο, το οποίο φαίνεται σχεδόν να προσπαθεί να τον προστατεύσει, θα σας καλωσορίσει για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, στα βήματα των αθλητών, ρητόρων, φιλοσόφων και εμπόρων που σύχναζαν σε αυτά τα μέρη. Εδώ γεννήθηκαν το 776 π.Χ. οι Ολυμπιακοί Αγώνες και εδώ πρωτοάναψε η φλόγα κατά την έναρξη των σύγχρονων αγώνων. Κατά την περιήγησή σας στον αρχαιολογικό χώρο, ο οδηγός σας θα σας δείξει το φημισμένο Στάδιο, που χωρούσε μέχρι και 40.000 θεατές και όπου ακόμη και σήμερα φαίνονται οι μαρμάρινοι αλτήρες των αθλητών, τον Ναό του Δία, όπου στεγαζόταν το άγαλμα του φτιαγμένο από χρυσό και ελεφαντόδοντο και το οποίο ήταν ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, και τον Ναό της Ήρας. Κατά την επιστροφή σας στο λιμάνι θα έχετε άφθονο ελεύθερο χρόνο για να περπατήσετε στο Κατάκολο ή αν προτιμάτε να γευτείτε έναν ελληνικό καφέ ή ένα δροσερό "ούζο" σε ένα τυπικό ναυτικό μπαρ.

Διάρκεια: 4 ώρες περίπου

Προσοχή:
Για την δική σας άνεση κατά την επίσκεψη σας στον αρχαιολογικό χώρο, προτείνεται να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια.

Περιγραφή

Η εκδρομή σας θα αρχίσει με μια επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες του Κρόνιου λόφου. Εδώ, σύμφωνα με το μύθο, οι θεοί του Ολύμπου εγκαινίασαν τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες, μετατρέποντας την περιοχή σε πρωτογενή αθλητικό και θρησκευτικό κέντρο. Κατά τη διάρκεια του επίσκεψής σας, θα δείτε τα ερείπια του Ναού του Δία, όπου βρίσκονταν το άγαλμα του από χρυσό και ελεφαντόδοντο, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, τον Ναό της Ήρας (600 π.Χ.), ένα από τα πιο αρχαία δείγματα αρχιτεκτονικής ναού στην Ελλάδα, καθώς και το ξακουστό Στάδιο που μπορούσε να χωρέσει μέχρι και 40.000 θεατές. Στη συνέχεια, θα επιστρέψετε στο Κατάκολο όπου εκδρομή σας θα τελειώσει με νόστιμες τοπικές γεύσεις συνοδεία ήχων συρτάκι.

Διάρκεια: 4 ώρες περίπου

Προσοχή:
Για την δική σας άνεση κατά την επίσκεψη σας στον αρχαιολογικό χώρο, προτείνεται να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια. Οι θέσεις ειναι περιορισμένες, για αυτό κάντε την κράτησή σας σύντομα.

Πατήστε εδώ, ώστε να δείτε φωτογραφίες.